Lekker én gezond: couscous met tofu, groenten en noten
Hmm, houdt u ook zo van couscous? Zet dan gauw deze supergezonde maaltijd met couscous en groenten op het menu! Deze heerlijke maaltijd past ook uitstekend in een dieet waarin rekening gehouden wordt met het cholesterol. Ook is er weinig zout toegevoegd, dit is niet nodig omdat de specerijen smaak geven. Een goede maaltijd dus voor hart en bloedvaten!
1 rode paprika
1 winterwortel
1 rode ui
2 tomaten
150 gram tofu
50 gram ongezouten hazelnoten of walnoten
1 theelepel (gemalen) komijnzaad
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel paprikapoeder
100 gram volkoren couscous
2 el oljfolie
Peper naar smaak
Zo maakt u het klaar:
1. Was de groenten. Snij paprika, ui en tomaat in stukjes. Halveer de wortel in de lengte en snij in dunne plakjes.
2. Snij de tofu in blokjes en hak de noten in stukjes.
3. Verwarm 1 el olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de tofu toe en bak nog 1 minuut. Voeg dan de wortel toe en laat met het deksel op de pan 3 minuten garen. Voeg dan de overige groenten toe en laat het geheel met het deksel op de pan nog 5-10 minuten garen. Schep af en toe om.
4. Verwarm intussen in een andere pan met deksel de overige olijfolie. Voeg het komijnzaad, de kerriepoeder, het kurkumapoeder en de paprikapoeder toe en bak 1 minuut. Voeg dan de couscous toe aan de pan, samen met 165 ml water. Roer de couscous los en breng aan de kook. Zet het vuur uit, en laat 5 minuten wellen met het deksel op de pan.
5. Voeg wanneer de groenten met tofu klaar zijn de couscous toe en meng goed. Breng op smaak met peper. Warm nog 1 minuut goed door.
6. Doe de couscous op de borden en strooi de gehakte noten erover.